Technologie balení

Maso balíme do různých typů obalů podle charakteru výrobku a požadavků zákazníka. Přibližně 90 % baleného masa je v ochranné atmosféře, desetina je vakuově balena.

Pojďme se podívat na jejich základní charakteristiky:

1) Miskys ochrannou atmosférou

Maso v miskách s ochrannou atmosférou je nejběžnější variantou balení, se kterou se můžete setkat v obchodech. Co vlastně znamená ochranná atmosféra? Jedná se o pečlivě vyváženou směs plynů CO2 + O2. Oproti normální atmosféře dochází k přesycení kyslíkem, kdy se váže hemoglobin v mase a způsobuje jasně červenou barvu. Díky přesycení kyslíkem se také zpomalují mikrobiální rozkladné procesy (to je podpořeno CO2). Zásluhou toho má maso delší trvanlivost a lepší vzhled, dochází také ke stabilizaci a ochraně výrobku. Často také bývá maso v miskách již upraveno pro vaření (připravené plátky masa nebo kostky).

 

Masné výrobky balené v ochranné atmosféře2) Vakuové balení

Jedná se o klasické balení do vakua, které spočívá v dokonalém odsátí přebytečného vzduchu z balení. Tím se zpomalí oxidace masa, které si zachová svoji chuť i barvu. Díky vakuování se také prodlužuje trvanlivost výrobku. Vakuové balení se používá hlavně pro catering a velkoobchody.

 

Aktuality

Vaření s námi je radost

Pro všechny, kteří mají rádi klasické české chutě a kvalitní maso, ale nechtějí ztrácet čas v kuchyni, jsme připravili novou řadu Snadné vaření.

více

V pohodě chovaná zvířata dávají nejlepší produkci

Pro krátký rozhovor jsme oslovili odborníka na chov prasat a v součastnosti také ředitele společnosti LIPRA PORK, a.s. pana Ing. Josefa Luku.

Začneme hned… více

Více informací k farmám!

Připravili jsme pro Vás podrobnější informace k farmám. Na mapě farem http://www.cz15.cz/mapa-farem.html se kromě umístění můžete podívat také na… více

Údaje podle §7 zákona o obchodních korporacích jsou dostupné na elektronické adrese www.kosteleckeuzeniny.cz.