Vepřová kapsa z pečeně

26. 9. 2014

Vepřová pečeně je jedním z nejhodnotnějších mas z prasete.Jedná se o libové maso vhodné k přípravě minutek, na gril i pečení. Vyzkoušejte lahodnou zapékanou kapsu.

Ingredience: vepřová pečeně plátky, žampiony, anglická slanina, niva,hladká mouka,sádlo,cíbule

Postup:

Plátky pečeně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na jeden plátek naskládáme restované žampiony, na kostičky krájenou anglickou slaninou a strouhanou nivou. S pomocí dalšího plátku masa vytvoříme kapsu (zašijeme nití nebo převážeme potravinářským motouzem), kterou obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na sádle.

Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na menší kostky, přidáme naplněné kapsy. Mírně podlijeme vývarem a přiklopené dusíme v troubě asi 1,5 hodiny při teplotě 180°C. Poté maso vyjmeme a odstraníme párátka. Výpek slijeme do mísy, rozmixujeme, přidáme vývar a zjemníme máslem, dochutíme solí a pepřem.

Tip na přílohu: všechny úpravy brambor

 

Aktuality

Vaření s námi je radost

Pro všechny, kteří mají rádi klasické české chutě a kvalitní maso, ale nechtějí ztrácet čas v kuchyni, jsme připravili novou řadu Snadné vaření.

více

V pohodě chovaná zvířata dávají nejlepší produkci

Pro krátký rozhovor jsme oslovili odborníka na chov prasat a v součastnosti také ředitele společnosti LIPRA PORK, a.s. pana Ing. Josefa Luku.

Začneme hned… více

Více informací k farmám!

Připravili jsme pro Vás podrobnější informace k farmám. Na mapě farem http://www.cz15.cz/mapa-farem.html se kromě umístění můžete podívat také na… více

Údaje podle §7 zákona o obchodních korporacích jsou dostupné na elektronické adrese www.kosteleckeuzeniny.cz.