Jak na vepřovou panenku

3. 7. 2014

Vepřová panenka je kvalitní šťavnaté a křehké maso. Aby neztratila šťávu, je nejlepší ji péci v celku nebo alespoň ve větších kusech. Doporučujeme recept, který si tento vynikající kousek masa určitě zaslouží.

 

aktualita-veprova-panenkaIngredience: vepřová panenka, pórek, slanina, olivový olej

Na hořčicovou omáčku: cibule, plnotučná hořčice, bílé víno, smetana, hrubozrnná hořčice

Postup:
Dlouhým nožem udělejte do panenky podélně díru-kapsu. Panenku naplňte spařeným pórkem a slaninou a potřete olivovým olejem. Zprudka opečte na rozpálené pánvi ze všech stran, a pak nechte cca 10 minut dopéct v předehřáté troubě na 190°C v nádobě s vyšším okrajem, nezakrytou. Před servírováním je třeba nechat cca 10 minut maso odležet, ideálně při pokojové teplotě, opět v nezakryté nádobě. Panenku krájejte na 2-3 cm široké plátky a podávejte s hořčicovou omáčkou.

Omáčka:
Na másle osmažte cibuli krájenou na jemné kostky. Až cibule zesklovatí, přidejte plnotučnou hořčici. Restujte na mírném ohni za stálého míchání cca 8 minut, poté přilijte bílé víno, které nechte maximálně odvařit, aby se zvýraznila jeho chuť (měla by Vám zůstat cca 1/5 původního objemu). Přidejte smetanu, nechte provařit cca 5 minut a rozmixujte ponorným mixérem. Na závěr po rozmixování můžete do omáčky přidat hrubozrnnou hořčici.

Tip na přílohu: pečené brambory, hranolky

Aktuality

Vaření s námi je radost

Pro všechny, kteří mají rádi klasické české chutě a kvalitní maso, ale nechtějí ztrácet čas v kuchyni, jsme připravili novou řadu Snadné vaření.

více

V pohodě chovaná zvířata dávají nejlepší produkci

Pro krátký rozhovor jsme oslovili odborníka na chov prasat a v součastnosti také ředitele společnosti LIPRA PORK, a.s. pana Ing. Josefa Luku.

Začneme hned… více

Více informací k farmám!

Připravili jsme pro Vás podrobnější informace k farmám. Na mapě farem http://www.cz15.cz/mapa-farem.html se kromě umístění můžete podívat také na… více

Údaje podle §7 zákona o obchodních korporacích jsou dostupné na elektronické adrese www.kosteleckeuzeniny.cz.